• Начало »
  • Новини »
  • "РЕТИНОЛЪТ ЗА ПИЕНЕ" Е ТУК – И ДЕРМАТОЛОЗИТЕ СА ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ НЕГО

"РЕТИНОЛЪТ ЗА ПИЕНЕ" Е ТУК – И ДЕРМАТОЛОЗИТЕ СА ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ НЕГО

"РЕТИНОЛЪТ ЗА ПИЕНЕ" Е ТУК – И ДЕРМАТОЛОЗИТЕ СА ВПЕЧАТЛЕНИ ОТ НЕГО

Предлагат се ретинолови масла за лице и изцяло естествени алтернативи на ретинол в аптеките. Човек би могъл да направи аргумента, че Swedish Collagen просто скача на пазара с това, което рекламира като "първият по рода си ретинол за пиене". Шведската компания, има за цел да е иновативна в разработването на формули за анти-ейдж рутината и откри, че приема на ретинол допринася много за кожата и е изключително добро допълнение към кремовете и серумите. Кожата е още по-добре поддържана като се подхранва отвътре навън. 

Всяка бутилка Swedish Collagen Ретинол – 7-тото допълнение на марката хранителна добавка, включва и най-високата доза рибен колаген 12 500 мг както и висока доза биотин 5000 мкг и хиалуронова киселина. Продуктът е разработен от екипа на Swedish Collagen Research & Development, за да "осигури младежки вид на кожата, да намали появата на фини линии и да стимулира естественото производство на колаген". 

 

Ретинолът е всъщност витамин А, а витамин А е много, много добър за кожата. Той е мощен антиоксидант, което означава, че помага за предотвратяване и обръщане на щетите от свободните радикали, от замърсяване и други агресори на околната среда. Той също така може да стимулира имунната система, да укрепи зрението и да подобри здравето на кожата. И така, каква е разликата между, да речем, яденето на много моркови и приема на Swedish Collagen Ретинол?

За начало има две категории витамин А: бета-каротин и ретиноиди. "Формата, която откриваме в морковите (и други зеленчуци и плодове), е бета-каротин, който е провитамин или предшественик на витамин А", обяснява д-р Викерс. "Тялото трябва да използва ензими, за да превърне бета-каротина в използваема форма на ретинол. Всъщност тялото се нуждае от шест единици бета-каротин, за да се превърне в една единица ретинол. Това са много моркови."

Ето защо Swedish Collagen формулира с про-ретиноли, форма на витамин А, получена от "ретинилови естери", които се метаболизират по-лесно от организма. Това не е различно от начина, по който работят локалните продукти на ретинол. "Ретинолите трябва да се превърнат в ретиноева киселина, за да окажат благоприятното си въздействие върху кожата ни." казва д-р Адарш Виджай Мъдгил, медицинският директор на Mudgil Dermatology в Ню Йорк. "Независимо дали се прилага външно или поглъща, превръщането в ретиноева киселина е ключовата стъпка за безупречна и стегната кожа."

"Поглъщайки ретинилови естери, вие заобикаляте междинните стъпки на разграждане на витамин А, за да осигурите по-лесен формат, който тялото да използва", пояснява д-р Бродски. По принцип, ретинолът на Swedish Collagen помага на храносмилателната система да прескочи напред към ретиноевата киселина.

Очакваните резултати са почти наравно с тези на ниска доза локален крем: по-гладка, по-плътна, по-чиста кожа със здравословен блясък. "Той стимулира производството на фибробласти, клетките, намиращи се дълбоко в слоевете на кожата, за които е известно, че синтезират колаген и са отговорни за свежото, постоянно обновяване на твърдите, здрави кожни клетки", обяснява д-р Бродски. В допълнение, про-ретинолите увеличават оксигенацията и кръвообращението, което "помага за отстраняването на токсините на повърхността на кожата за по-младежки вид и подобрен тонус на кожата", според лекаря натуропат.

Единственото безспорно предимство на ретинол за пиене в сравнение с локалната версия? По-малко странични ефекти. Ретиноловите кремове са понякога дразнещи и често водят до зачервяване преди кожата да се приспособи. Това е така, защото самата кожа метаболизира съставката и я превръща в ретиноева киселина. В тази усвоима форма обаче съставката "се метаболизира в организма чрез храносмилане", казва д-р Бродски, така че бариерата на кожата не се нарушава. Тези, които се колебаят да опитат традиционния ретинол поради опасения за дразнене, вероятно ще намерят тази версия за пиене по-безопасна. "Приема на хранителна добавка за пиене с ретинол може да бъде по-нежен вариант", съгласява се д-р Викърс.

Към Swedish Collagen Ретинол флакони.

Към Swedish Collagen Deluxe кремове с ретинол.

 

Колагенът и хиалуроновата киселина са вещества, присъстващи в човешкото тяло, които са от съществено значение за нашето здраве. Те играят основна роля в образуването на хрущяли, кости и кожна тъкан. Но с времето производството им намалява. След това кожната тъкан има тенденция да се отпуска.

прочети още

Чудите се какво точно представлява рибният колаген? Може би знаете какво е, но не сте сигурни какво може да направи за вашето тяло. С други думи, какви са ползите за здравето от хидролизираните рибни колагенови пептиди? Рибният колаген, има много ползи за здравето, особено в сферата на красотата. Те включват подпомагане на намаляването на появата на бръчки и белези, подпомагане на стабилизирането на кръвната захар, намаляване на възпалението и много други. Рибният колаген се абсорбира лесно и е много ефективен. Благоприятно е да се приема, за да ви помогне да се борите със стареенето отвътре навън.

прочети още

Защо да изберете течни добавки пред капсули или таблетки? В днешно време значението и полезността на хранителните добавки вече не може да се оспорва. Те присъстват навсякъде, в множество форми и поради тази причина ни е все по-трудно да изберем този, който ни подхожда най-добре. Ето защо решихме да ви представим предимствата на течните добавки спрямо класическите добавки под формата на капсули или таблетки. Течните добавки са част от най-новото поколение и представляват бъдещето. Прочетете, за да разберете какво прави разликата между тях и останалите...

прочети още